Q. 1. Do I need to check building regulations or get planning permission before installing a fence or deck?

Ans:  The location of the fence—i.e. its position in relation to property lines—determines whether you need a building permit or not; however, for deck building in Toronto, you will always need to obtain the required building permission.

Q. 2. What type of fencing is usually used to secure a residential or commercial property?

Ans:  Wood fencing and chain link fencing are highly recommended fencing styles to secure both residential and commercial properties.

Q. 3. What type of wood fence or wood deck is it more advantageous to install? 

Ans:  Installing cedar wood fences and decks provides a number of benefits to both homeowners and commercial establishments. Cedar wood is not only highly durable, but also free from the blemishes and irregularities found in other types of wood.

Q. 4. What is the best season to build or install fences and decks on residential properties?

Ans:  When deck building or doing fence installation in Toronto, we advise installing fences and decks during the spring to fall seasons.

Q. 5. What is the best time to repair a deck?

Ans :  There is no specific time for carrying out deck repair; however, we strongly advise having Toronto deck contractors do it as soon as possible to ensure the safety of the deck construction at your home or office.

Q. 6. How much does a typical wood or composite deck cost?

Ans:  The cost of typical wood and composite deck depends on the style that you choose. Specific factors involved in pricing include choosing cedar wood deck designs or pressure-treated wood, requesting a custom deck design, and the width or thickness of the material used.

Q. 7. Is a composite deck better than a wood deck?

Ans:  Wood decks can be a beautiful addition to a home, but they don’t last as long. Composite decks are more durable and last indefinitely.
Q. 8. What are the main advantages of acoustic sound barrier fencing?

Ans:  As the name suggests, acoustic fencing is a great defence against unnecessary noise. Acoustic sound barrier fencing, also known as a sound barrier fence, is also known for its long-lasting quality.

Q. 9. How do sound barrier fences reduce noise pollution?

Ans:  Sound barrier fences—also known as acoustic fencing—are usually high in order to deflect noise pollution. In addition, the specific material used to build them in residential fencing or commercial absorbs and deflects sound waves, which helps in reducing noise pollution.

Q. 10. Why should I install acoustic sound barrier fencing for my commercial property?

Ans:  Sound barrier fences not only effectively reduce the noise levels around your commercial property, but when put in by a professional fence installation service; they also provide a sturdy commercial fencing option to increase the safety in and around your business.

Q. 11. Why should I select a chain link a fence gate design over other fence styles? 

Ans:  Chain link fence gates are economical and durable, making them an ideal fencing option for homeowners and business owners.

Q. 12. What type of material is used for ornamental fencing?

Ans:  “GALVALUME” steel is usually used for ornamental fencing. This product is made of 55% aluminum-zinc alloy coated sheet steel, making ornamental fences the durable choice when evaluating your fencing ideas.

Free Quotation